- jambucachaca.cz
- Destilérie
Destilérie Engenho
Jambu se vyrábí v destilérii Engenho, která je známá pro svou ručně vyráběnou cachaçu.
Součástí farmy Morro Azul v blízkosti města Mococa, přímo na hranici mezi Sao Paulem a Minas Gerais, je destillerie Engenho.
Destillerii zde založili roku 1889, jako další provoz na historické farmě na pěstování kávy založené roku 1840. Je to jedna z nejstarších farem v Brazílii, farma Morro Azul v Mococa, přímo na hranici mezi Sao Paulem a Minas Gerais, v nádherné, kopcovité krajině která je jako stvořená po pěstování kávy, ale i cukrové třtiny (jen pro zajímavost, káva z této farmy se dovážela do Evropy a na začátku 20. století byla oficiální kávou Vatikánu).

Destilérie Engenho
Vlastnictví farmy je od založení kontinuálně v rukou jedné rodiny, od roku 2001 ji vede Flavio Machado, s manželkou Marií Lucií a synem Robertem. Snaží se vést farmu a destilerii udržitelným způsobem, bagassa vzniklá při lisování cukrové třtiny se zde kompostuje a elektřina pro palírnu pochází ze solárních panelů.
V destilerii se zpracovávají tři odrůdy cukrové třtiny z větší části z vlastních zdrojů. Vylisovaná čerstvá šťáva se fermentuje buď otevřenou, nebo řízenou fermentací a poté se destiluje buď na klasickém měděném kotli (pot still alambique) nebo na koloně (unikátní historické kolona, colum still, kterou vyrobil italský přistěhovalec).
Maximální roční produkce destilerie je 300 000 litrů, kapacita skladů pro zrání je až 500 000 litrů destilátu v sudech a destilerie má i vlastní lahvovací linku.
S cachaca z produkce Engenho je možné se setkat prakticky po celé Brazílii a v současné době začíná pronikat i do Evropských obchodů.
Jambu na Prague Bar Show
Moc děkujeme za skvělou atmosféru na Prague Bar Show. Bylo úžasné se s Vámi potkat!